Heti Válasz: ez a 17 cég Tiborczé

gazdaság
2018 január 03., 13:56
comments 141

Szép listával örvendeztette meg a saját lábukon álló vállalkozók híveit a Heti Válasz. Összegyűjtötték azokat a cégeket, amelyekről jelenleg biztosan tudni, hogy közük van Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz. Tiborcz korábban alig néhány cégben volt jelen, de októberben elismerte, hogy köze van a BDPST ingatlanos céghez, a BDPST pedig 2017 végén jónéhány újabb vállalattal bővült.

A cégek közt van minden a szeszesital-gyárótótól a luxushotel-fejlesztőig. És mi lehet még a tarsolyban! A lap külön kiemeli, hogy a Tiborcz által most megszerzett Vörösmarty téri Weber- és Münnich-ház egy tömböt alkot azzal a Mahart-házzal, amelyet már korábban megszerzett a BDPST-csoport. Ebből a palotaegyüttesből vélhetően ötcsillagos luxusszálló lesz.

A Heti Válasz a könnyebb átláthatóság kedvéért rendszerezte is a 17 céget:

Azok a társaságok, amelyekben régebb óta jelen van Tiborcz István:

1. HCS Experts Kft. (elektronikus, számítástechnikai eszközök nagykereskedelme)
2. ES Hungary Kft. (ez a Tiborcz család régi, úgymond „mindenes” vállalkozása)
3. G2G Zrt. (desztillált szeszes ital gyártása)
4. Ital-Tár Kft. (ital-nagykereskedelem, a G2G leányvállalata)
5. IBC-Projekt Kft. (gazdasági tanácsadás)

A BDPST-cégcsoporthoz tartozó régebbi vállalatok:

6. BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. (az anyacég, mely közvetlenül birtokolja a badacsonyi Ranolder-villát)
7. TRA Real Estates Kft. (a turai kastély felújítását végző társaság)
8-9. Viona Projekt Kft. és leánycége, az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. (a Pesti Vigadó melletti Mahart-ház tulajdonosa)
10. Bellevue Development Kft. (a társaságba apportként egy 350 millió forintot érő, XII. kerületi, Hangya utca 30. szám alatti telek került)
11. Downtown Development Kft. (a cégbe apportként az Andrássy út 43. szám alatti palota három – összesen 290 millió forintra értékelt – albetétje került, amely közel a teljes első szintet jelenti)

Vadonatúj BDPST-leánycégek:

12. Bella Vista Kft. (bejegyzés alatt, vélhetően nem ez lesz a társaság végleges neve)
13. Bellavista Apartments Kft. (a minap jegyezték be, egyelőre nem tudni, milyen ingatlanprojektre jött létre)
14. Longoria Holding Zrt. (a cég kétharmada került nemrég a BDPST Zrt. birtokába, a további egyharmad a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t irányító Szivek Norberthez áttételesen köthető Lexan Holding Zrt. tulajdona)
15-16. Dorottya Investment Zrt. és leánycége, a Moons Kft. (a Longoria Holding közvetlen és közvetett tulajdonában álló két társaság a belpesti Vörösmarty térre „tekintő” Weber–Münnich-házakat menedzseli)
17. Hotel VSGRD Kft. (a Longoria Holding leányvállalata, mely a lepencei strand fölé tervezett luxusszállót birtokolja – a fürdőtől alig 500 méterre álló, 230 szobás hotel készültségi foka jelenleg 66 százalékos)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.