Kikészültek a görögök: fekete színészek alakítják Akhilleuszékat a BBC-n

Fotó: BBC

Nyilvánosságra kerültek az első képek a BBC és a Netflix új, közös sorozatából, most pedig egy teljes nemzet hörög az idegességtől. A Troy: Fall of a City (Trója: Egy város bukása) című, természetesen Homérosz híres művét feldolgozó sorozatban ugyanos több szerepet fekete színészek alakítanak.

Párisz és Heléna fehér, de Akhilleusz, Patroklosz és Zeusz feketék, ami nagyon rosszul esett az ógörög történelmet és mítoszokat nagyon magukénak érző görögöknek.

A nyolcrészes sorozat a BBC szerint minden korábbi hasonló próbákozásnál lesz, de ez sem vigasztalja a görögöket, akik inkább azzal vannak elfoglalva, hogy AKHILLEUSZ FEHÉR!!!! A Greek Reporter által idézett hozzászólások szerint Homérosz világosan leszögezte az Iliászban, hogy Akhilleusznak sőke haja és világos bőre volt, az afrikaiaknak semmi köze Európa ókorához, és egyébként is, ez az egész rasszizmus a görög néppel szemben.

Kommentelők egyébként megjegyzik, hogy Akhilleuszt a 2004-es Trója című filmben Brad Pitt játszotta el, és ő ugyan kétségtelenül nem fekete, viszont valószínűleg szintén messze áll a jellegzetes ógörögségtől.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.