Kikészültek a görögök: fekete színészek alakítják Akhilleuszékat a BBC-n

FILM
2018 január 03., 09:15
comments 536
photo_camera Fotó: BBC

Nyilvánosságra kerültek az első képek a BBC és a Netflix új, közös sorozatából, most pedig egy teljes nemzet hörög az idegességtől. A Troy: Fall of a City (Trója: Egy város bukása) című, természetesen Homérosz híres művét feldolgozó sorozatban ugyanos több szerepet fekete színészek alakítanak.

Párisz és Heléna fehér, de Akhilleusz, Patroklosz és Zeusz feketék, ami nagyon rosszul esett az ógörög történelmet és mítoszokat nagyon magukénak érző görögöknek.

A nyolcrészes sorozat a BBC szerint minden korábbi hasonló próbákozásnál lesz, de ez sem vigasztalja a görögöket, akik inkább azzal vannak elfoglalva, hogy AKHILLEUSZ FEHÉR!!!! A Greek Reporter által idézett hozzászólások szerint Homérosz világosan leszögezte az Iliászban, hogy Akhilleusznak sőke haja és világos bőre volt, az afrikaiaknak semmi köze Európa ókorához, és egyébként is, ez az egész rasszizmus a görög néppel szemben.

Kommentelők egyébként megjegyzik, hogy Akhilleuszt a 2004-es Trója című filmben Brad Pitt játszotta el, és ő ugyan kétségtelenül nem fekete, viszont valószínűleg szintén messze áll a jellegzetes ógörögségtől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.