12 év fegyházat kapott egy bajai drogkereskedő

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtott egy bajai férfit, aki egy éven át kábítószert árusított, a drogterjesztésben neki segítő édesanyja 9 évet kapott.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

A férfi 2014 nyarától 2015. augusztus 4-ig Baján kis adagokban kábítószert és pszichoaktív anyagot árult. Telefonon vagy az interneten vette fel a rendeléseket, a drogot általában személyesen szállította le, a helyszínen átvette a pénzt, és átadta a vevőnek az előre becsomagolt kábítószert. A férfi egy bajai társasház kerékpár-tárolójának egyik rekeszében kialakított „raktárban” tárolta az értékesíteni kívánt drogot, amit ismeretlen forrásból szerzett be.

A dílernek állandó vevőköre alakult ki, tevékenysége Baján a drogfogyasztók körében általánosan ismertté vált, a telefonszámát a vevők egymásnak adták át. Ezzel az édesanyja is tisztában volt, a drogárusításban támogatta: időnként, alkalmilag bekapcsolódott az értékesítésbe, segítette a fiát, a kábítószer csomagolásához szükséges nejlontasakokat is ő vásárolta meg.

A rendőrség 2015. augusztus 4-én vette őrizetbe a férfit. A raktárában annyi kábítószert foglaltak le, aminek a hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát is meghaladta.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék által a férfira kiszabott szabadságvesztést, túl enyhének találta azonban az asszony első fokon 6 éves büntetését, ezért 9 évre súlyosította azt. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.