12 év fegyházat kapott egy bajai drogkereskedő

Több 444 videó?
Szeretném

A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtott egy bajai férfit, aki egy éven át kábítószert árusított, a drogterjesztésben neki segítő édesanyja 9 évet kapott.

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

A férfi 2014 nyarától 2015. augusztus 4-ig Baján kis adagokban kábítószert és pszichoaktív anyagot árult. Telefonon vagy az interneten vette fel a rendeléseket, a drogot általában személyesen szállította le, a helyszínen átvette a pénzt, és átadta a vevőnek az előre becsomagolt kábítószert. A férfi egy bajai társasház kerékpár-tárolójának egyik rekeszében kialakított „raktárban” tárolta az értékesíteni kívánt drogot, amit ismeretlen forrásból szerzett be.

A dílernek állandó vevőköre alakult ki, tevékenysége Baján a drogfogyasztók körében általánosan ismertté vált, a telefonszámát a vevők egymásnak adták át. Ezzel az édesanyja is tisztában volt, a drogárusításban támogatta: időnként, alkalmilag bekapcsolódott az értékesítésbe, segítette a fiát, a kábítószer csomagolásához szükséges nejlontasakokat is ő vásárolta meg.

A rendőrség 2015. augusztus 4-én vette őrizetbe a férfit. A raktárában annyi kábítószert foglaltak le, aminek a hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát is meghaladta.

A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék által a férfira kiszabott szabadságvesztést, túl enyhének találta azonban az asszony első fokon 6 éves büntetését, ezért 9 évre súlyosította azt. (MTI)