A személyzetnek mostantól tilos saját mobiltelefont használni a Fehér Házban

A washingtoni Fehér Ház megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy a saját mobiltelefonjaikat használják a munkájukban a Fehér Ház területén. Több forrás szerint a munkavállalók amiatt aggódnak, hogy így nem fogják tudni őket elérni a gyerekeik vagy más rokonaik – írja a Bloomberg.

Kellyanne Conway elnöki tanácsadó ellenőrzi az Ovális Irodában készített fényképet Donald Trump amerikai elnökről és a történelmileg fekete egyetemek és főiskolák vezetőiről.Fotó: Brendan Smialowski / AFP

John Kelly kabinetfőnök biztonsági okokból vezette be a szigorítást mától. Donald Trump amerikai elnök az elnöksége kezdete óta panaszkodott arra, hogy szivárogtatnak a Fehér Házból a sajtónak, bár állítólag a mostani tiltás nem emiatt van.

Az egyik tisztviselő azt mondta, túl sok készülék csatlakozik rá a Fehér Ház wifijére, és hogy a kormányzati mobiltelefonok biztonságosabbak. Csakhogy ezeket nem használhatják magánügyekben (például a gyerekekkel való kapcsolattartásra), illetve SMS-ezni sem lehet velük.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.