Ellopták a katari uralkodócsalád ékszereit Velencében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több olyan ékszert is elloptak egy velencei kiállításról, amelyek a katari uralkodócsalád tulajdonában voltak. Az ékszerek a Dózse-palotából tűntek el, a rendőrség szerint az értékük akár több millió euró is lehet. Már nyomoznak az ügyben. 

A Dózse-palota Velencében Fotó: OLIVIER MORIN/AFP

A Mogulok és maharadzsák kincsei című kiállításon több száz indiai drágakövet mutattak be a XVI. és a XX. század közötti időszakból. A kiállítás eredetileg szerdán ért volna véget. Az ékszerek az Al Thani-gyűjteményből származtak, amik a a katari uralkodócsalád tulajdonát képezi.

A velencei rendőrség szerint a tolvajok valószínűleg lefeszítik a drágaköveket az ékszerekről, hogy egyenként adhassák el őket. Vito Gagliardi rendőrfőnök szerint a tolvajok azért járhattak sikerrel, mert a  Dózse-palota biztonsági rendszere nem működött megfelelően. Azt mondta, hogy az ékszereket őrző vitrint úgy nyitották fel, mintha egy konzervdoboz lett volna. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.