Ellopták a katari uralkodócsalád ékszereit Velencében

külföld
2018 január 04., 08:09
comments 61

Több olyan ékszert is elloptak egy velencei kiállításról, amelyek a katari uralkodócsalád tulajdonában voltak. Az ékszerek a Dózse-palotából tűntek el, a rendőrség szerint az értékük akár több millió euró is lehet. Már nyomoznak az ügyben.

photo_camera A Dózse-palota Velencében Fotó: OLIVIER MORIN/AFP

A Mogulok és maharadzsák kincsei című kiállításon több száz indiai drágakövet mutattak be a XVI. és a XX. század közötti időszakból. A kiállítás eredetileg szerdán ért volna véget. Az ékszerek az Al Thani-gyűjteményből származtak, amik a a katari uralkodócsalád tulajdonát képezi.

A velencei rendőrség szerint a tolvajok valószínűleg lefeszítik a drágaköveket az ékszerekről, hogy egyenként adhassák el őket. Vito Gagliardi rendőrfőnök szerint a tolvajok azért járhattak sikerrel, mert a Dózse-palota biztonsági rendszere nem működött megfelelően. Azt mondta, hogy az ékszereket őrző vitrint úgy nyitották fel, mintha egy konzervdoboz lett volna. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.