A Twitter elmondta, miért nem fogja blokkolni Trump fiókját

külföld
2018 január 05., 22:02
comments 171

Az utóbbi napokban a Twitter világszerte több politikus és ismert neonáci profilját blokkolta a megváltozott felhasználási feltételeire hivatkozva. A cég azért döntött így, mert így próbálnak fellépni a gyűlöletkeltés ellen. Az akció keretében német és brit szélsőséges politikusok fiókjait is felfüggesztették, köztük például Jayda Fransenét, a Britain First nevű szélsőjobboldali szervezet alelnökével, akitől még Donald Trump is vett át posztot.

Pont azért, mert Trump posztjai sokszor aggasztóan hasonlítanak olyan emberek posztjaira, akiket amúgy a Twitter már letiltott, többen is számon kérték a céget, miért nem függesztik fel Trump fiókját is.

Most ezekre válaszolt a Twitter a cég blogján, és a posztjukban lényegben azt írták, hogy a megválasztott állami vezetőket nem tiltják le, ugyanis amit ők mondanak, az attól függetlenül is fontos, hogy az baromság-e vagy nem.

Oké, ezt nem írták le ennyire konkrétan, csak úgy, hogy a világ vezetőinek szavai már csak azért is fontosak, mert ezeknek az embereknek szükségszerűen nagyobb hatása van a világunk alakulására, mint egy random brit neonácinak. Így ha állami vezetők posztjait törölnék, vagy felfüggesztenék a fiókjukat, azzal fontos információkat rejtenének el az emberek elől, olyan információkat, amiket ismerniük kellene és megvitatni őket. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.