Szélsőjobboldali csoportok és vezetőik fiókjait függesztette fel a Twitter

külföld
2017 december 18., 21:33
comments 65

A Twitter módosította a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályait, és ezzel a lendülettel több szélsőjobboldali populista csoport felhasználói fiókját is felfüggesztette, és több csoportnak a vezetőit sem engedi posztolni. Ez történt a Britain First nevű szervezettel is, na meg a csoport két vezetőjével, Paul Goldinggal és Jayda Fransennel. Utóbbi egyik posztját Donald Trump amerikai elnök is retweetelte, de a poszt Trump feedjéből is eltűnt.

Fransen a Britain First egyik felvonulásán.
photo_camera Fransen a Britain First egyik felvonulásán. Fotó: CITIZENSIDE/HOWARD JONES/Citizenside

A két politikus elég sok muszlimellenes videót és szöveget posztolt, egy ilyen bejegyzést vett át az amerikai elnök is, és valószínűleg ezek voltak azok, amik nem fértek bele többé a Twitter felhasználási feltételeibe.

A két brit politikuson kívül több amerikai szélsőjobboldali és neonáci is jelezte, hogy nem tud posztolni, és a korábbi posztjai sem látszanak a Twitteren. A sajtó megkereséseire a Twitter egyetlen esetben sem volt hajlandó kommentálni egy-egy adott felhasználó ügyét, de azt elismerték, hogy módosították a felhasználási feltételeiket, hogy eredményesebben léphessenek fel a gyűlöletbeszéd ellen. (BBC, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.