Diákoktól csalt ki 9 millió forintot egy kecskeméti tanárnő

bűnügy
2018 január 05., 09:56
comments 79
Semmi se lett a sétahajózásból a Szajnán :-(
photo_camera Semmi se lett a sétahajózásból a Szajnán :-( Fotó: AFP PHOTO / FRENCH AIR FORCE / ARMEE DE L'AIR

Diákjaitól kicsalt pénzzel próbálta megoldani anyagi gondjait egy kecskeméti tanárnő az ügyészség szerint, amely pénteken többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene. A vádirat szerint a 48 éves tanárnő 2016 tavaszán hirdetett meg egy hatnapos franciaországi túrát az iskolája tanulóinak. Azt ígérte, hogy a 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül a szállást, a félpanziós ellátást, a belépőket és a szajnai sétahajózást is fedezi.

2016 októberében arról tájékozta az utazásra jelentkezőket, hogy lefoglalta a szállást és a buszokat. Majd egy nappal a tervezett indulás előtt emailben lemondta a túrát, arra hivatkozva, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így nem tudja érvényesíteni a diákcsoport-kedvezményt.

Az ügyészség szerint valójában nem állt szándékában megszervezni az utazást.

A kirándulás lemondása után a szülők kérték, hogy bizonylatokkal igazoltan számoljon el a kiadásokról. A tanárnő ezt hamisított bizonylattal próbálta igazolni, majd még hetekig hitegette a jelentkezőket, hogy visszatéríti a részvételi díjat. De mindig kibújt a fizetési kötelezettség alől.

A tanárnő 136 sértettől összesen 9,17 millió forintot szedett be, de csak két sértettnek térítette vissza a befizetését. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.