Lezuhant egy hőlégballon Egyiptomban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Húsz turista volt azon a városnéző hőlégballonon, ami pénteken zuhant le Luxor városában. Egy ember meghalt, heten megsérültek, a turisták nemzetiségét egyelőre nem közölték a hatóságok. A balesetet feltételezhetően az erős szél okozta. 

Hasonló balesetek történtek már korábban is Luxorban, 2013-ban 19 turista vesztette életét, amikor tűz ütött ki egy hőlégballonon. 2016-ban, miután egy másik balesetben 22 kínai turista sérült meg, egy időre fel is függesztették a hőlégballonok működtetését, majd szigorúbb szabályozásokat hoztak, ezek szerint nem repülhetnek 2000 méteres magasság fölé, és kamerákkal kell felszerelni a hőlégballonokat. 

Fotó: STRINGER/AFP


(AP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.