Lezuhant egy hőlégballon Egyiptomban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Húsz turista volt azon a városnéző hőlégballonon, ami pénteken zuhant le Luxor városában. Egy ember meghalt, heten megsérültek, a turisták nemzetiségét egyelőre nem közölték a hatóságok. A balesetet feltételezhetően az erős szél okozta. 

Hasonló balesetek történtek már korábban is Luxorban, 2013-ban 19 turista vesztette életét, amikor tűz ütött ki egy hőlégballonon. 2016-ban, miután egy másik balesetben 22 kínai turista sérült meg, egy időre fel is függesztették a hőlégballonok működtetését, majd szigorúbb szabályozásokat hoztak, ezek szerint nem repülhetnek 2000 méteres magasság fölé, és kamerákkal kell felszerelni a hőlégballonokat. 

Fotó: STRINGER/AFP


(AP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.