110 éves korában elhunyt Brandeisz Elza, Világ Igaza címmel kitüntetett mozgásművész

Szombat reggel elhunyt Brandeisz Elza mozgásművész, Sopron legidősebb köztiszteletben álló polgára. Brandeisz Elza 110 éves volt. 

Brandeisz Elza 1907 szeptember 18-án született Budapesten. A híres Kállay Lilinél, később Bécsben és Drezdában tanult mozgásművészetet. Okleveles tanárnőként oktatta diákjait a mozgás és az egészséges élet szeretetére. A művészi tornában róla nevezték el az egyik legkülönlegesebb és legnehezebben kivitelezhető fordulatot, a Brandeisz-ugrást. 

A Brandeisz család a II. világháború idején balatonalmádi telkükre húzódott vissza, ekkoriban ismerkedett meg és fogadta be Brandeisz Elza Soros Júliát. Soros Júlia fia, Soros György gyakran látogatta itt édesanyját és a Brandeiszeket. 
 
Bátorságáért, keresztény emberhez méltó tettét Izrael is elismerte: Brandeisz Elzát a holokauszt idején tanúsított bátorságáért "A világ igazának" tüntette ki.  

Brandeisz Elza később  Storno Gáborné hívására Sopronba költözött, de később gyakran visszatért Almádiba. Szombaton Sopronban hunyt el. (Kisalföld)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.