Egy egri tanár hazavitte az iskolai hűtőt, mosógépet és porszívót is, lebukott, mégis megjutalmazták

Még 2012-ben nyert pályázati úton műszaki cikkeket - űtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet - a Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola. 

Az eszközök felügyeletével egy pedagógust bíztak meg, ő pedig biztos helyre vitte a cuccokat: a saját lakásába. Szerepeltek a gépek ugyan a leltári jegyzékben, de a tanár a legjobb dumákkal magyarázta mindig, miért nem hozzáférhetőek: a mosógép ajtaja állítása szerint például azért volt vízköves, a hűtőt pedig azért nem látta senki, mert függöny mögött voltak. 

2016 őszén aztán az Egri Szakképzési Centrum illetékesei keresni kezdték a gépeket, ekkor a tanár bevallotta a csalafintaságot. Büntetésül áthelyezték egy másik tanintézménybe, de ez volt a legrosszabb ami történt vele, mert nem sokkal később 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban a központ igazgatójától, Fábri Eufrozinától. 

Sem az érintett, sem e szakképzési hivatal és a felügyeletet ellátó Nemzetgazdasági Minisztérium sem kommentálta az ügyet. (Magyar Nemzet)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.