Egy egri tanár hazavitte az iskolai hűtőt, mosógépet és porszívót is, lebukott, mégis megjutalmazták

oktatás
2018 január 06., 20:41
comments 298

Még 2012-ben nyert pályázati úton műszaki cikkeket - űtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet - a Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola.

Az eszközök felügyeletével egy pedagógust bíztak meg, ő pedig biztos helyre vitte a cuccokat: a saját lakásába. Szerepeltek a gépek ugyan a leltári jegyzékben, de a tanár a legjobb dumákkal magyarázta mindig, miért nem hozzáférhetőek: a mosógép ajtaja állítása szerint például azért volt vízköves, a hűtőt pedig azért nem látta senki, mert függöny mögött voltak.

2016 őszén aztán az Egri Szakképzési Centrum illetékesei keresni kezdték a gépeket, ekkor a tanár bevallotta a csalafintaságot. Büntetésül áthelyezték egy másik tanintézménybe, de ez volt a legrosszabb ami történt vele, mert nem sokkal később 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban a központ igazgatójától, Fábri Eufrozinától.

Sem az érintett, sem e szakképzési hivatal és a felügyeletet ellátó Nemzetgazdasági Minisztérium sem kommentálta az ügyet. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.