Magyar Nemzet: Pintér Sándor visszavonul, Kocsis Máté lehet a belügyminiszter

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Pintér Sándor BrüsszelbenFotó: John Thys / AFP

A Nemzet több, egymástól független forrására támaszkodva azt írja, 2018-tól újabb ciklust nem vállal, 70 évesen visszavonul a politikától Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor kormányainak legbiztosabb pontja. 

A lap szerint, ha így lesz, és a Fidesz megnyeri az idei választást, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válthatja székében a minisztert. Kocsis rajthoz áll az országgyűlési választáson, így önkormányzati megbízatását mindenképp visszaadja. Utódja alpolgármestere, Sára Botond lehet. Kocsisról azt is írja a napilap, hogy jól láthatóan

 „ott repked a rendészeti szervek fölött”.

Kocsis MátéFotó: 444

A Nemzet cikke, utalva rá hogy Orbán Viktor kormányfő szereti utolsó pillanatig bizonytalanságban tartani figuráit, végigveszi ki milyen új megbízásban bízhat a kormányban. 

A kormányból való visszavonulását belengető Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter valamilyen formában a kelet-magyarországi térség föllendítéséért dolgozhat majd, a kancelláriát Szijjártó Péter veheti át, akinek posztjára Gulyás Gergelyt tartják esélyesnek a bennfentesek. Várhatóan visszaadja mandátumát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és fontos feladatok várhatnak a Fidesz frissen megválasztott alelnökére, Novák Katalinra. (Magyar Nemzet)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.