Magyar Nemzet: Pintér Sándor visszavonul, Kocsis Máté lehet a belügyminiszter

Több 444 videó?
Szeretném
Pintér Sándor BrüsszelbenFotó: John Thys / AFP

A Nemzet több, egymástól független forrására támaszkodva azt írja, 2018-tól újabb ciklust nem vállal, 70 évesen visszavonul a politikától Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor kormányainak legbiztosabb pontja. 

A lap szerint, ha így lesz, és a Fidesz megnyeri az idei választást, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válthatja székében a minisztert. Kocsis rajthoz áll az országgyűlési választáson, így önkormányzati megbízatását mindenképp visszaadja. Utódja alpolgármestere, Sára Botond lehet. Kocsisról azt is írja a napilap, hogy jól láthatóan

 „ott repked a rendészeti szervek fölött”.

Kocsis MátéFotó: 444

A Nemzet cikke, utalva rá hogy Orbán Viktor kormányfő szereti utolsó pillanatig bizonytalanságban tartani figuráit, végigveszi ki milyen új megbízásban bízhat a kormányban. 

A kormányból való visszavonulását belengető Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter valamilyen formában a kelet-magyarországi térség föllendítéséért dolgozhat majd, a kancelláriát Szijjártó Péter veheti át, akinek posztjára Gulyás Gergelyt tartják esélyesnek a bennfentesek. Várhatóan visszaadja mandátumát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és fontos feladatok várhatnak a Fidesz frissen megválasztott alelnökére, Novák Katalinra. (Magyar Nemzet)