100 millió eurót nyertek a lottón a bilbaói munkások

külföld
2018 január 07., 14:10
comments 42

Két héttel a 2,4 milliárd eurót szétosztó karácsonyi lottó után további 700 millió eurós pénzesőt hozott Spanyolországban a vízkereszti lottó, amelynek teljes, 100 millió eurós főnyereménye a baszkföldi Bilbao munkás- és diáknegyedének lottózóira hullott. Ott adták ki ugyanis az 5685-as sorszámú sorozatot.

Mindannyian keményen dolgozók munkások vagyunk - mondta el újságíróknak a  bilbaói bártulajdonos, aki egymaga 133 darabot adott el saját kocsmájában a győztes sorozatszámú szelvényekből, és egyet megtartott magának. Összesen 500 telitalálatos szelvény van, amelyek adózás előtt 200 ezer eurót érnek.

A 77. alkalommal kisorsolt vízkereszti lottón (Lotería del Nino) minden korábbinál nagyobb összeget, 700 millió eurót (216,5 milliárd forintot) osztottak szét, és nemcsak Bilbaóban törtek ki spontán örömünnepek szombat este a nyeremények láttán, hanem szerte Spanyolországban.

A spanyolok eszeveszetten játszanak mindkét nagy lottón, a karácsonyi El Gordón (A kövér) és a vízkeresztin is. A szerencsejátékban részt vevő felnőttek aránya elérheti a 80 százalékot, és némelyek egészen nagy összegeket költenek lottóvásárlásra.

Az El Gordo győztesei ünnepelnek Malagában
photo_camera Az El Gordo győztesei ünnepelnek Malagában Fotó: JORGE GUERRERO/AFP

A világ legnagyobb és legrégibb, több mint 200 éve létező lottóján, az El Gordón nagyobb a szétosztott összjutalom, ám azon csak 5 százalék a nyerés esélye, míg a Kisded-lottón 8 százalék az esélye annak, hogy valaki nyerjen mégoly kis összeget is. (MTI, Agencia EFE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.