Egy taszári tyúk olyan tojásokat tojik, amikben van még egy tojás

ÁLLAT
2018 január 07., 22:05
comments 77

Nem mindennapi látvány fogadta Cserepes Boldizsárnét a napokban, amikor a tojásokat gyűjtötte össze a tyúkólból - kezdi nagyszerű riportját a kapos.hu

Megettem már a kenyerem javát, de én ekkora tojásokat még nem láttam. Ráadásul nem is egy volt, hanem sorba jöttek az óriás tojások az elmúlt napokban, már vagy ötnél tartunk - tette hozzá a taszári hölgy, aki egy idő után felfigyelt rá, hogy a mutáns tojások mind ugyanattól a tyúktól származnak.

A legnagyobb meglepetés viszont akkor érte, amikor feltörte őket. Erről készült ez a Tarr Béla-díjas coub:

link Forrás

Molnár Marcell, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kaposvári elnöke a tojásokat látva elmondta: a nagyméretűek nem annyira meglepőek, az viszont már ritkább, hogy egy tojáson belül még egy van.

A cikk vége tragikus kifutású: Cserepes Boldizsárné elárulja, hogy egyelőre megtartják az óriás tojást tojó tyúkot, előbb-utóbb azonban a fazékban fogja végezni a szárnyas.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.