A földikutya lett az év emlőse idén Magyarországon

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A földművelésügyi minisztérium Vadonleső programjában minden évben olyan állatfajt választanak ki, melyre fel szeretnék hívni a figyelmet. A 24.hu cikke szerint így lett a keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után 2018-ban az év emlőse a kihalás szálán álló földikutya. 

Délvidéki földikutya a bajai földikutya-rezervátum területén 2017. április 6-án (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)Fotó: Ujvári Sándor

A program honlapja szerint olyan kisemlősről van szó, ami ritkább a kihalással fenyegetett címerállatok többségénél, és a Kárpát-medencében él már kétmillió éve. A föld alatt élő, szem nélküli, de remek hallással rendelkező állathoz kapcsolódva idén számos programot fognak szervezni a Vadonleső programban. Az eleve hányatott sorsú földikutyákról legutóbb a határzár építésekor lehetett olvasni, mivel a határmenti kerítés emelése veszélyeztette természetes élőhelyüket. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.