A földikutya lett az év emlőse idén Magyarországon

A földművelésügyi minisztérium Vadonleső programjában minden évben olyan állatfajt választanak ki, melyre fel szeretnék hívni a figyelmet. A 24.hu cikke szerint így lett a keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után 2018-ban az év emlőse a kihalás szálán álló földikutya. 

Délvidéki földikutya a bajai földikutya-rezervátum területén 2017. április 6-án (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)Fotó: Ujvári Sándor

A program honlapja szerint olyan kisemlősről van szó, ami ritkább a kihalással fenyegetett címerállatok többségénél, és a Kárpát-medencében él már kétmillió éve. A föld alatt élő, szem nélküli, de remek hallással rendelkező állathoz kapcsolódva idén számos programot fognak szervezni a Vadonleső programban. Az eleve hányatott sorsú földikutyákról legutóbb a határzár építésekor lehetett olvasni, mivel a határmenti kerítés emelése veszélyeztette természetes élőhelyüket. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.