A legmenőbb majom a dzsungelben - írta a H&M a fekete kisfiú felsőjére

A H&M-nek bocsánatot kellett kérnie egy reklámja miatt, ugyanis többen rasszizmussal vádolták meg a ruhagyártó céget. Történt ugyanis, hogy a cég a honlapján az egyik felsőjét egy fekete kisfiúval reklámozta. A felsőre ugyanakkor az volt írva, hogy “a legmenőbb majom a dzsungelben”.

A közösségi médiában többen is rasszizmust emlegettek, ezért a cég végül bocsánatot kért, és le is vették a képet.

A Twitteren volt, aki azt írta, hogy nem fog többet a H&M-ben vásárolni. Más azt írta, nyilvánvaló, hogy a reklámot nem rossz szándékból készítették, de manapság mindent triplán kell ellenőrizni. Megint más pedig azt írta, hogy az egész csupán egy ártatlan hiba volt. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.