Egy kecskeméti férfi ellopta Kodály Zoltánt a Kodály Intézet parkjából

bűnügy
2018 január 08., 16:28
comments 91

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 27 éves kecskeméti férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Kodály Intézet parkjában lévő, Kodály Zoltánt ábrázoló szobor ellopásával gyanúsítanak.

A férfi december 25-én éjjel feszítette le a talapzatáról a Kodály Zoltán zeneszerzőt ábrázoló, 50 cm magas szobrot a kecskeméti Kodály Intézet parkjából. A lopással okozott közel négymillió forint összegű kár a szobor megtalálásával és lefoglalásával megtérült.

A járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. A baon.hu szerint nem Kodály szobra az egyetlen, amelynek lába kélt Kecskeméten, szeptemberben eltűnt Bartók Béla szobra is, éppen Kodály szobra mellől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.