Nem csoda, ha késnek a levelek: hétszázfős a létszámhiány a postánál

Szakács László MSZP-s képviselő megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy “milyen mértékű munkaerőhiánnyal küzd a Magyar Posta-csoport”? Fónagy János államtitkár pedig hétfőn válaszolt is neki.

Az államtitkár azt írta, hogy 2017 első kilenc hónapjában “a tervezetthez képest 743,2 redukált fős létszámhiány volt kimutatható , amely jelentős részben a logisztikai területet érintette”.

A miniszter hozzátette, hogy ez javuló tendencia, és az utóbbi időszakban sikerült mérsékelni a munkaerő elvándorlását. Ez többek között annak volt köszönhető, hogy 2017-ben nőttek a kerestek a Magyar Postánál.

Egy postai kézbesítő a tavalyi adatok alapján 193 ezer forint átlagos bruttó bérrel rendelkezik, ez 14 százalékkal több, mint korábban. Az olyan kiemelt területek munkatársai viszont, mint a logisztika, ennél többet, összességében 25 százalékos béremelést kaptak. A kormány 2017-ben három évre szóló bérfejlesztést ígért a postásoknak, összesen 32 százalékkal tervezik emelni a bérüket.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.