Nem csoda, ha késnek a levelek: hétszázfős a létszámhiány a postánál

2018 január 8., hétfő 15:52
199

Szakács László MSZP-s képviselő megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy “milyen mértékű munkaerőhiánnyal küzd a Magyar Posta-csoport”? Fónagy János államtitkár pedig hétfőn válaszolt is neki.

Az államtitkár azt írta, hogy 2017 első kilenc hónapjában “a tervezetthez képest 743,2 redukált fős létszámhiány volt kimutatható , amely jelentős részben a logisztikai területet érintette”.

A miniszter hozzátette, hogy ez javuló tendencia, és az utóbbi időszakban sikerült mérsékelni a munkaerő elvándorlását. Ez többek között annak volt köszönhető, hogy 2017-ben nőttek a kerestek a Magyar Postánál.

Egy postai kézbesítő a tavalyi adatok alapján 193 ezer forint átlagos bruttó bérrel rendelkezik, ez 14 százalékkal több, mint korábban. Az olyan kiemelt területek munkatársai viszont, mint a logisztika, ennél többet, összességében 25 százalékos béremelést kaptak. A kormány 2017-ben három évre szóló bérfejlesztést ígért a postásoknak, összesen 32 százalékkal tervezik emelni a bérüket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt