Volner: A Jobbiknak nincs pénze kifizetni az ÁSZ büntetését

politika
2018 január 08., 14:20

Az Állami Számvevőszék hétfőn közölte, hogy befejezték a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzését, és 15 napot adtak a pártnak arra, hogy befizessék azt a 331 millió forintot, amelyet szerintük a párt szabályellenesen fogadott el, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként, politikai plakátok kihelyezésére.

A Jobbik ezután sajtótájékoztatót hívott össze, ahol a párt frakcióvezetője és alelnöke, Volnár János a Hvg.hu tudósítása szerint azt mondta, a pártnak nincs pénze kifizetni ezt, ezért is indítottak közösségi gyűjtést, amit most megpróbálnak felpörgetni, mert eddig csak 50 millió forintjuk gyűlt így össze. Arról még nincs elnökségi döntés, hogy mikor és hogyan fizetnek.

A frakcióvezető szerint a Jobbikot megsemmisítette anyagilag a döntés, nincs pénzük kampányolni. A szakértőik átmenetileg nem is kapnak fizetést. “Ez egy koncepciós eljárás, aminek a Jobbik megszüntetése a célja” - mondta Volner.

Volner üzent is az Állami Számvevőszék vezetőjének, azt mondta, “ne hajtsa nyugodtan álomra a fejét”. Szerinte ugyanis a döntésért Domokos László ÁSZ-elnök, korábbi Fidesz-politikus a felelős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.