Idő előtt leváltották a Momentum elnökének apját az Országos Betétbiztosítási Alap éléről

gazdaság
2018 január 09., 08:17
comments 376

Januártól nem Fekete-Győr András, a Momentum elnökének apja az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatója - derült ki az OBA honlapján megjelent közleményből

A váltás azért meglepő, mert Fekete-Győr kinevezése eredetileg 2020-ig szólt volna. Akkor érte volna el a nyugdíjkorhatárt. 

Fekete-Győr András
photo_camera Fekete-Győr András Fotó: OBA

A most leváltott ügyvezető az OBA 1993-as létrehozása óta az alap ügyvezetőigazgató-helyetteseként dolgozott. 2010 augusztusában nevezték ki öt évre az OBA ügyvezető igazgatójának, amit 2015-ben meghosszabbítottak még öt évvel. 

Az idő előtt távozó Fekete-Győr helyére Kómár András került, aki 2017 eleje óta volt tagja az OBA igazgatótanácsának. Kómár korábban a Magyar Nemzeti Bank képviseletében vett részt az Európai Bankhatóság  és az Európai Értékpapír-piaci Hatóság több munkacsoportjának és bizottságának munkájában. 

Az OBA ügyvezetőjét a szervezet igazgatótanácsa nevezi ki, amelynek tagja többek között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a Magyar Bankszövetség főtitkára is. 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
photo_camera Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Fotó: botost/444.hu

Az apja leváltásával kapcsolatban kerestük Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét is, aki azt válaszolta, hogy  a váltás hátteréről a Magyar Nemzeti Bankot kell kérdezni. Ő az ügyben nem szeretne nyilatkozni.

A pártelnök tavaly januárban a 444-nek azt mondta, hogy ha az ő politikai szerepvállalása miatt az apját kezdenék el támadni, az is azt mutatná meg, hogy a jelenlegi rendszerben nem a teljesítmény számít az előrejutásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.