Idő előtt leváltották a Momentum elnökének apját az Országos Betétbiztosítási Alap éléről

2018 január 9., kedd 8:17
376

Januártól nem Fekete-Győr András, a Momentum elnökének apja az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatója - derült ki az OBA honlapján megjelent közleményből

A váltás azért meglepő, mert Fekete-Győr kinevezése eredetileg 2020-ig szólt volna. Akkor érte volna el a nyugdíjkorhatárt. 

Fekete-Győr András Fotó: OBA

A most leváltott ügyvezető az OBA 1993-as létrehozása óta az alap ügyvezetőigazgató-helyetteseként dolgozott. 2010 augusztusában nevezték ki öt évre az OBA ügyvezető igazgatójának, amit 2015-ben meghosszabbítottak még öt évvel. 

Az idő előtt távozó Fekete-Győr helyére Kómár András került, aki 2017 eleje óta volt tagja az OBA igazgatótanácsának. Kómár korábban a Magyar Nemzeti Bank képviseletében vett részt az Európai Bankhatóság  és az Európai Értékpapír-piaci Hatóság több munkacsoportjának és bizottságának munkájában. 

Az OBA ügyvezetőjét a szervezet igazgatótanácsa nevezi ki, amelynek tagja többek között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a Magyar Bankszövetség főtitkára is. 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Fotó: botost/444.hu

Az apja leváltásával kapcsolatban kerestük Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét is, aki azt válaszolta, hogy  a váltás hátteréről a Magyar Nemzeti Bankot kell kérdezni. Ő az ügyben nem szeretne nyilatkozni.

A pártelnök tavaly januárban a 444-nek azt mondta, hogy ha az ő politikai szerepvállalása miatt az apját kezdenék el támadni, az is azt mutatná meg, hogy a jelenlegi rendszerben nem a teljesítmény számít az előrejutásban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt