Még zajlik a pere, de a kormány már kimondta, hogy Ahmed H. terrorista

bűnügy
2018 január 09., 23:47

Ma folytatódott a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi pere. Ebből az alkalomból kérdezték Völner Pál igazságügyi államtitkárt az Echo TV-ben.

Az ön megítélése szerint Ahmed H. terrorista?

Én ezt a bíróságra bízom. Egyszer már kimondták, és valószínűleg, hogy jogerősen... miután olyan súlyú eljárási hibákat korábban sem fedezték fel... én azt hiszem, hogy a bíróság nagyon nem fog eltérni az eddigi menetrendtől.

Ekkor váratlan dolog történik: az EchoTV műsorvezetője rámutat egy ellentmondásra. Méghozzá arra, hogy a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett galériának brutális egyszerűséggel ez a címe:

Erre Völner a következő érveléssel áll elő:

„Ezt kijelenthetjük annyiban, hogy az ügyészség a magyar állam egy szerve, és az ügyészség vádolja terrorizmus elkövetésével a bíróság előtt Ahmed H-t, és a magyar kormánynak nem az a feladata, hogy az ügyészségnek a vádiratban foglalt véleményét kétségbe vonja.”

Ha így működne a jogállam, ahogy azt az igazságügyért felelős államtitkár felvázolja, akkor minden megvádolt embert lehetne gyilkosnak vagy tolvajnak nevezni, akkor nem létezne az ártatlanság vélelme.

Ja, és amikor legutóbb néztük, az alaptörvényben még ez állt:

„A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik.” 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.