Még zajlik a pere, de a kormány már kimondta, hogy Ahmed H. terrorista

2018 január 9., kedd 22:47
64

Ma folytatódott a röszkei közúti átkelőnél 2015 szeptemberében történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt szír férfi pere. Ebből az alkalomból kérdezték Völner Pál igazságügyi államtitkárt az Echo TV-ben.

Az ön megítélése szerint Ahmed H. terrorista?

Én ezt a bíróságra bízom. Egyszer már kimondták, és valószínűleg, hogy jogerősen... miután olyan súlyú eljárási hibákat korábban sem fedezték fel... én azt hiszem, hogy a bíróság nagyon nem fog eltérni az eddigi menetrendtől.

Ekkor váratlan dolog történik: az EchoTV műsorvezetője rámutat egy ellentmondásra. Méghozzá arra, hogy a kormány hivatalos Facebook-oldalán közzétett galériának brutális egyszerűséggel ez a címe:

Erre Völner a következő érveléssel áll elő:

„Ezt kijelenthetjük annyiban, hogy az ügyészség a magyar állam egy szerve, és az ügyészség vádolja terrorizmus elkövetésével a bíróság előtt Ahmed H-t, és a magyar kormánynak nem az a feladata, hogy az ügyészségnek a vádiratban foglalt véleményét kétségbe vonja.”

Ha így működne a jogállam, ahogy azt az igazságügyért felelős államtitkár felvázolja, akkor minden megvádolt embert lehetne gyilkosnak vagy tolvajnak nevezni, akkor nem létezne az ártatlanság vélelme.

Ja, és amikor legutóbb néztük, az alaptörvényben még ez állt:

„A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt