Az illetékes államtitkárnak fogalma sincs, hogy mi lesz a határon túli szervezeteknek év végén kiszórt tízmilliárdokkal

politika
2018 január 10., 04:37
comments 161

Mindenféle előzetes pályázat nélkül osztott ki tízmilliárdokat határon túli szervezeteknek a kormány tavaly év végén. 

27 milliárd forintot kapott az Erdélyi Református Egyházkerület, egy kárpátaljai alapítványnak 2 milliárd jutott, míg a Székelyvarság Sí- és Túraközpont Egyesület pedig 420 millióval lett gazdagabb.

Hogy miért pont ők lettek a kiválasztottak nem tudni. De azt sem, hogy mikor kell elszámolni a támogatással, amit amúgy 

minden támogatott szervezet egy összegben, támogatási előlegként kap meg.

Még a lebonyolításért felelős államtitkár sem tudja, hogy mire költik majd a forintokat. Pótápi János a HírTV kérdésére válaszolva kijelentette, hogy

„nem kellett teljesen pontosan megmondani, mert most alakítják ki és most nézik meg, pontosan kiket és hogyan tudnak támogatni ebből.”

link Forrás

Sokan Orbán egyik erdélyi bizalmasának tartják a 27 milliárddal megtolt Erdélyi Református Egyházkerület vezetőjét, Kató Béla püspököt. 

„A kormány számára a legerősebb stratégiai partnert jelenti, tehát nem kell attól félnünk, hogy ezek a pénzek esetlegesen más módon költődnek el. Teljes mértékig a célt fogják szolgálni,” 

indokolta Pótápi, hogy miért ennyivel, és miért pont ezt az egyházi szervezetet támogatta a kormány. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.