Összeterelik a polgármestereket, hogy együtt "harcoljanak" Soros ellen

2018 január 10., szerda 9:47

A polgármestereknek meg kell mutatniuk, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem a bevándorlásszervező irodákból, jelentette ki Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a szervezet pénteki, Polgármesteri összefogás a betelepítést-szervező irodákkal szemben című rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatóján. Kaposvár fideszes polgármestere szerint 

Soros György több százezerrel dolláros támogatásával civil szervezetek bevándorlásszervező pontokat kívánnak létrehozni.

Szita szerint "többen is veszélyesnek és aggasztónak tartják ezeket az eseményeket, ezért kérik a polgármestereket, beszéljenek erről a pénteki, budapesti konferencián." 

"Ezeknek a civil szervezeteknek a közösséghez nincs közük, és nem szeretnénk, ha a települések biztonságát megzavarnák,"

mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Újságírói kérdésre válaszolva Szita kijelentette, az országban hatvan olyan szervezet van, amelyet Soros György támogat, ezek közül nem mind új, de most aktivizálták magukat azokon a településeken, ahol korábban nem voltak jelen. Kaposvár polgármestere közölte: 

a konferencián arra kéri majd polgármester-kollégáit, kérjék fel a kormányt, hogy az tegyen meg mindent a kötelező kvóta ellen. 

(MTI)