Részletfizetést és halasztást ajánlanak a megbírságolt pártoknak

POLITIKA
2018 január 10., 11:11

"A tiltott támogatást elfogadó és a szabálytalanul gazdálkodó pártok számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel," közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán. A tárca ismertetése szerint a Magyar Államkincstár, aminek a tiltott párttámogatásnak megfelelő összeget az érintett pártoknak be kell fizetniük, 

érintett pártoknak féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel, melynek kezdete ez év július elseje.

Varga miniszter azt javasolta az adóhatóságnak, hogy 

ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően,

írja a közlemény. 

Tehát az Állami Számvevőszék által előírt fizetési kötelezettségek 

"a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampány támogatásokat nem érintik."

A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozza: a törvényeket mindenkinek be kell tartani, a politikai pártoknak is, a törvénysértés következménye alól felmentést adni senkinek nem lehet. Az érintett pártoknak azt javasolják, egyeztessenek az Államkincstárral és az adóhatósággal. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.