Több mint száz migráns tűnt el Líbia partjainál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden este a líbiai Homsz mellől indult több mint száz emberrel útnak az a gumicsónak, ami nem sokkal később felborult. A beszámolók szerint a bajba jutott emberekhez órákkal később érkeztek meg a parti őrség hajói, csak 17 nőt és férfit tudtak megmenteni. A líbiai hatóságok egyelőre nem találták meg az áldozatok holttesteit. 

Fotó: ARIS MESSINIS

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint 2017-ben 3116-an fulladtak a Földközi-tengerbe, közülük 2833-an Líbia partjainál. Eközben a felére csökkent tavaly az egy évvel korábbihoz képest a Földközi-tengeren az Európai Unióba érkező emberek száma. Az IOM szerint 2016-ban 363 504-en, egy évvel később pedig 171 635-en érkeztek. (MTI/Reuters)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.