2000 dollárt esett a bitcoin árfolyama, miután kiderült, hogy Dél-Koreában betilthatják a kereskedését

külföld
2018 január 11., 13:53
comments 182

Csütörtökön 13,5 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama, miután megjelentek a hírek, hogy Dél-Koreában betilthatják a kereskedelmet a kriptovalutával.

A betiltásról szóló hírek azután jelent meg, hogy a rendőrség és az adóhatóság rajtaütött a helyi bitcointőzsdén, többek között adócsalás vádjával nyomozva. 

Az igazságügyminiszter Park Sang-ki elmondása szerint komoly aggodalommal figyelik a virtuális valutákat, és a minisztérium gyakorlatilag épp előkészít egy törvénytervezetet, amivel betilthatják a kereskedést. A hírek hatására 2000 dollárt esett a bitcoin árfolyama éjjel, majd egy kicsit elkezdett feltápászkodni délelőtt. 

Ha lesz is törvényjavaslat, utána még hosszas parlamenti vita indulhat meg a javaslatról, elemzők szerint minimum hónapok, ha nem évek kérdése lehet. Azt is hozzátették, hogy egy esetleges tiltás után sem lehetetlenülne el teljesen a kereskedés lehetősége az országban, de azért nehezebbé válna. 

A dél-koreai fellépés egy nappal azután történt, hogy a világ egyik legismertebb befektetője, Warren Buffett arról beszélt, hogy soha nem fektetne bitcoinba vagy egyéb kritpovalutába, és szerinte ezek az eszközök hamarosan össze fognak omlani. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.