Jön a hideg és a hó

Megjön a lehűlés és a hó is – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében. A hétvégén nem csak a minimumok, hanem többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak.

Pénteken túlnyomóan borult, párás lesz az idő. Kezdetben elszórtan, délután főleg a Dunántúlon eshet az eső, estefelé a magasabban fekvő területeken már havas eső is lehet. Minimum -1 és plusz 4, maximum 3-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen – legkisebb eséllyel északkeleten – várható eső, havas eső, a hegyekben hó. Estétől főleg az ország középső területein és nyugaton eshet a hó. Néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -2 és plusz 4 fok között, napközben 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggel és délelőtt helyenként, de egyre kevesebb helyen szállingózhat a hó. Délutánra megszűnik a csapadék, és a legtöbb helyen kisüt a nap. A minimumok általában -5 és 0 fok között alakulnak, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.