Kedden kezdi tárgyalni a fideszes civiltörvényt az Alkotmánybíróság

POLITIKA
2018 január 11., 15:19

Először az ellenzéki frakciók kifogását veszik napirendre, a törvény által érintett civilek beadványait pedig csak később vizsgálják.

A tavaly elfogadott törvény azt írja elő, hogy a külföldről évente 7,2 millió forintnál nagyobb támogatást szerző szervezeteknek külön regisztrálniuk kell, és minden nyilvános kommunikációjukban feltüntetni, hogy ők "külföldről támogatott civil szervezetnek minősülnek".

A kifogások szerint a törvény pontatlan, nem határozza meg jól a külföldi támogatás fogalmát (külföldi bankszámla? külföldi állampolgár?), önkényesen kaptak mentességet bizonyos szervezetek (egyházak, sportszervezetek), míg mások nem, ezért diszkriminatív és aránytalanul korlátozza a szabad véleménynyilvánítást.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.