Különleges tetoválása buktatta le a 15 éve bujkáló jakuzavezért

külföld
2018 január 11., 12:16
comments 44

Egy virális Facebook-poszt buktatta le Siraj Sigeharut, a jakuza egyik vezérét, aki 2003 óta Thaiföldön bujkált. Sirajt hazájában egy riválisa meggyilkolása miatt körözték.

link Forrás

Siraj felsőteste a jakuzaszokásoknak megfelelően alaposan ki volt tetoválva. Az egyedi tetoválásokról egy thai férfi készített és posztolt képeket. A férfinak fogalma se volt róla, hogy kit fényképezett le.

A virális poszt a japán rendőrséghez is eljutott, akik ezután kezdeményezték Siraj őrizetbe vételét. A thai rendőrség Bangkoktól északra, Lopburiban fogták el.

A thai rendőrség tájékoztatása szerint Siraj 2005-ben érkezett az országba, ezért vízumszabálysértéssel vádolják. Siraj azt beismerte, hogy a jakuza tagja, de a gyilkosságról nem vallott. A thai rendőrség tájékoztatása szerint Sirajt kiadják. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.