Nem lehet bitcoinért belépőt venni a bitcoin-konferenciára

gazdaság
2018 január 11., 08:59

A bitcoinőrület közepette a világ mintha átsiklott volna afelett, hogy a befektetők sztárvalutája egy dologra viszonylag kevéssé alkalmas: hogy fizetőeszközként használják. Erre a fizetőeszközök esetén korántsem mellékes jelenségre világított rá az a különös döntés, hogy az Észak-amerikai Bitcoin Konferencia nevű rendezvényre szervezőinek a döntése nyomán nem lehet bitcoinnal belépőt venni.

Tartsunk egy rövid hatásszünetet, és ismételjük meg magunkban a mondatot: a bitcoinkonferencia rendezői nem fogadják el a bitcoint fizetőeszközként. LOL.

Hibáztatni nem nagyon lehet a szervezőket. A bitcoin árfolyama ugyan száguld, egy év alatt 800 dollárról 15 ezer dollár fölé emelkedett, de a nagy érdeklődés miatt rendkívül lelassult a tranzakciók könyvelése, több óráig is tart egy utalás, ami ráadásul rendkívül drága, minden egyes utalás akár 30 dollárba is kerülhet.

Ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a bitcoinkonferenciára se bitcoinért, se más kriptovalutáért nem adnak jegyet - amiket amúgy ezer dollárért árulnak. Közleményükben reményüket fejezték ki, hogy jövőre már megoldódhatnak ezek a gondok, már amennyiben a kriptovalutaközösség egységesebbé válik, és világszerte elfogadottabbá válnak a kriptovaluták.

A kriptovaluták átutalási költségeire hivatkozva decemberben a Steam játékszoftverbolt is felfüggesztette a bitcoinos értékesítést. Ők emellett a valuta árfolyamának rendkívüli ingadozásaira is hivatkoztak. Január elején a Microsoft is követte a példájukat, de ezen a héten ők újraindították a bitcoinos fizetést. (Via Business Insider)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.