Oszlopra csavaroztak egy koalát egy queenslandi parkban

ÁLLAT
2018 január 11., 05:16
comments 62

"Ez beteg, hánynom kell" - nyilatkozta Murray Chambers, a queenslandi koalamentők tagja, miután egy queenslandi park egyik pavilonjában egy oszlopra rögzített koalát találtak. "Már tíz éve dolgozom itt, de még hasonlót se láttam soha" - mondta.

link Forrás

Az eset országszerte nagy felháborodást okozott. "Mennyire szomorú, hogy emberek ilyen kegyetlenségre képesek egy védtelen teremtéssel szemben. Beteg emberek vannak" - kommentelte például a Facebookon Sandy Fiorentini.

Az állatot a helyi tanács munkatársai találták meg a parkban, a mellső lábainál volt az oszlophoz csavarozva. Azt egyelőre még nem sikerült megállapítani, hogy az állat mibe pusztult bele. Elképzelhető, hogy egy autó ütötte el, és csak a tetemét csavarozták az oszlophoz, de egyelőre az se zárható ki, hogy a szerencsétlen még élt, amikor az oszlophoz rögzítették. Ezt majd a boncolás állapíthatja meg, amit a hatóságok már el is rendeltek.

Az elkövetőket az állatvédelmi törvény alapján állatkínzás miatt bíróság elé állíthatják, már ha megtalálják őket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.