Oszlopra csavaroztak egy koalát egy queenslandi parkban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Ez beteg, hánynom kell" - nyilatkozta Murray Chambers, a queenslandi koalamentők tagja, miután egy queenslandi park egyik pavilonjában egy oszlopra rögzített koalát találtak. "Már tíz éve dolgozom itt, de még hasonlót se láttam soha" - mondta.

Az eset országszerte nagy felháborodást okozott. "Mennyire szomorú, hogy emberek ilyen kegyetlenségre képesek egy védtelen teremtéssel szemben. Beteg emberek vannak" - kommentelte például a Facebookon Sandy Fiorentini.

Az állatot a helyi tanács munkatársai találták meg a parkban, a mellső lábainál volt az oszlophoz csavarozva. Azt egyelőre még nem sikerült megállapítani, hogy az állat mibe pusztult bele. Elképzelhető, hogy egy autó ütötte el, és csak a tetemét csavarozták az oszlophoz, de egyelőre az se zárható ki, hogy a szerencsétlen még élt, amikor az oszlophoz rögzítették. Ezt majd a boncolás állapíthatja meg, amit a hatóságok már el is rendeltek.

Az elkövetőket az állatvédelmi törvény alapján állatkínzás miatt bíróság elé állíthatják, már ha megtalálják őket. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.