Oszlopra csavaroztak egy koalát egy queenslandi parkban

"Ez beteg, hánynom kell" - nyilatkozta Murray Chambers, a queenslandi koalamentők tagja, miután egy queenslandi park egyik pavilonjában egy oszlopra rögzített koalát találtak. "Már tíz éve dolgozom itt, de még hasonlót se láttam soha" - mondta.

Az eset országszerte nagy felháborodást okozott. "Mennyire szomorú, hogy emberek ilyen kegyetlenségre képesek egy védtelen teremtéssel szemben. Beteg emberek vannak" - kommentelte például a Facebookon Sandy Fiorentini.

Az állatot a helyi tanács munkatársai találták meg a parkban, a mellső lábainál volt az oszlophoz csavarozva. Azt egyelőre még nem sikerült megállapítani, hogy az állat mibe pusztult bele. Elképzelhető, hogy egy autó ütötte el, és csak a tetemét csavarozták az oszlophoz, de egyelőre az se zárható ki, hogy a szerencsétlen még élt, amikor az oszlophoz rögzítették. Ezt majd a boncolás állapíthatja meg, amit a hatóságok már el is rendeltek.

Az elkövetőket az állatvédelmi törvény alapján állatkínzás miatt bíróság elé állíthatják, már ha megtalálják őket. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.