Oszlopra csavaroztak egy koalát egy queenslandi parkban

2018 január 11., csütörtök 5:16
63

"Ez beteg, hánynom kell" - nyilatkozta Murray Chambers, a queenslandi koalamentők tagja, miután egy queenslandi park egyik pavilonjában egy oszlopra rögzített koalát találtak. "Már tíz éve dolgozom itt, de még hasonlót se láttam soha" - mondta.

Az eset országszerte nagy felháborodást okozott. "Mennyire szomorú, hogy emberek ilyen kegyetlenségre képesek egy védtelen teremtéssel szemben. Beteg emberek vannak" - kommentelte például a Facebookon Sandy Fiorentini.

Az állatot a helyi tanács munkatársai találták meg a parkban, a mellső lábainál volt az oszlophoz csavarozva. Azt egyelőre még nem sikerült megállapítani, hogy az állat mibe pusztult bele. Elképzelhető, hogy egy autó ütötte el, és csak a tetemét csavarozták az oszlophoz, de egyelőre az se zárható ki, hogy a szerencsétlen még élt, amikor az oszlophoz rögzítették. Ezt majd a boncolás állapíthatja meg, amit a hatóságok már el is rendeltek.

Az elkövetőket az állatvédelmi törvény alapján állatkínzás miatt bíróság elé állíthatják, már ha megtalálják őket. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt