Többet fizetett az állam a konténerekből álló tranzitzónáért, mint amennyiért egy luxuspalotát adnak a belvárosban

POLITIKA
2018 január 11., 08:52
comments 67

Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly nyár végén beszélt arról, hogy 250-270 milliárd forintot költöttünk határvédelemre, és hogy ennek az összegnek a felét szeretné az Európai Unión behajtani.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő szerette volna megtudni, hogy pontosan mire ment el a pénz, ezért a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumtól és 19 állami szervtől kérdezte meg, hogy pontosan mire és mennyit költöttek.

Harangozó csak elnagyolt válaszokat kapott, de az például kiderült, hogy tranzitzónákra

  • a rendőrség 16,7 milliárd forintot
  • a büntetés-végrehajtás 1,7 majd még 1,9 milliárd forintot
  • a bevándorlási hivatal pedig 2,66 milliárd forintot költött.

Ez összesen 22,9 milliárd forint. A Népszava összesítő cikkében szerepel, hogy a Magyar Nemzeti Bank egyik 2014-es költekezési rohamában 13,8 milliárd forintért vásárolta meg Budapest egyik legdrágább belvárosi luxuspalotáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.