Márki-Zay arra kéri katolikus testvéreit, hogy imádkozzanak vele a megbékélésért, miközben a plébános a szószékről buzdítja a híveket, hogy szavazzanak a Fideszre

A hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt, Márki-Zay Péter a római katolikus Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke, ma mégis arra szánta el magát a helyi plébános, hogy a nyilvánosság előtt kinyilatkoztassa: ne rá, hanem a Fidesz jelöltjére szavazzanak a hívek. Németh László plébános azt is megígérte, hogy a vasárnapi misén a szószékről mutatja meg a helyes irányt.

Erre reagált most az ellenzéki pártok támogatásával induló Márki-Zay a Facebookon:

„Elszomorodva értesültem arról, hogy városunk egyik plébánosa csatlakozott a személyem ellen indult lejárató kampányhoz. Az egyház tisztasága és keresztény értékeink melletti kiállás jegyében arra kérem az engem és családomat tisztelő és szerető katolikus testvéreimet, hogy velem együtt legyenek jelen a Szent István király plébánia vasárnapi 9h30-as szentmiséjén, és együtt imádkozzunk a megbékélésért, az egyház egységéért.”

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.