Soros elleni törvénycsomagról tárgyal jövő héten a kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tuzson Bence államtitkár csütörtökön az Echo Tv-ben beszélt arról, hogy a szerdán a kormány egy olyan törvénycsomagról tárgyal, „amelyik a Soros-terv megakadályozása végett fog majd a kormány asztalára kerülni”. 

Mivel a terv kidolgozása még folyamatban van, így az államtitkár nem akart elmerülni a részletekben, de szerinte a cél az, hogy mindenféle befolyásolási kísérletet megakadályozzanak vele. Másrészt úgy érzik, hogy a Nemzeti Konzultáció kötelezettséget ró a kormányra. 

Arra a kérdésre, hogy a törvénycsomag érinti-e majd a civileket is, Tuzson annyit felelt: „lássuk majd a végét, direkt nem szeretnék elébe menni, hogy pontosan miről lesz szó, de minden fontos kérdést szeretnénk érinteni”.

Ha a kormány rábólint a csomagra, szerdán adnak tájékoztatást arról, hogy mit akarnak az országgyűlés elé vinni. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.