Nem sikerült egyből újraválasztani a cseh elnököt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás első fordulójában.

A győzelemhez a szavazatok több mint 50 százaléka kellett volna, ami a 9 jelölt közül senkinek sem sikerült.

A szavazókörzetekben leadott voksok több mint 80 százalékának összeszámlálása után a részeredmények azt jelzik, hogy Milos Zeman jelenlegi államfő és Jirí Drahos, a cseh tudományos akadémia volt elnöke jut be a január 26-27-i második fordulóba. A botrányhős Zeman kb. 40 százalékot, Drahos pedig mintegy 26 százalékot kapott. A másik hét jelölt támogatottsága jóval alacsonyabb.

Milos ZemanFotó: Michal Cizek / AFP

A második fordulóban a két legjobban szerepelt jelölt vesz részt, és a győzelemhez már elég lesz az egyszerű többség. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.