Két hét se telt el az évből, de Mexikóban már öltek újságírót

külföld
2018 január 14., 5:16
comments 16
photo_camera Rikkancs Nuevo Laredo belvárosában. Az amerikai határon fekvő városban a tengerészgyalogságot is be kellett már vetni a drogkartellek ellen. Fotó: Rodrigo Abd/AP

Szombaton ismeretlenek kivégezték Carlos Rodriguez újságírót a texasi határhoz közeli mexikói városban, Nuevo Laredóban. Idén ez volt az első újságírógyilkosság Mexikóban.

Tavaly legalább tíz újságírót öltek meg az országban, ezt a nemzetközi újságírószervezetek már válságnak minősítették. Az, hogy 2018-ból még két hét se telt el az első ilyen gyilkosságig, nem sok jót feltételez. Még úgy se, hogy a nyomozás egyelőre még addig se jutott el, hogy megállapítsa, valóban a munkája miatt végeztek-e Carlos Rodriguezzel.

Tamaulipas állam kormányzata mindenesetre már azonnal jelezte, hogy a hatóságok határozottan fellépnek a véleménynyilvánítást érő támadások ellen és az újságírók védelmében. (Via MTI)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt