Nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a hódmezővásárhelyi plébános

2018 január 14., vasárnap 12:19
664

Ugyan nem is ő misézett, a vasárnapi istentisztelet végén Németh László hódmezővásárhelyi plébános is mikrofont ragadott, hogy a nagy számban egybegyűlt híveket a Fidesz támogatására buzdítsa a közelgő polgármester-választáson. Azon a választáson, amin a Fidesz jelöltjével szemben függetlenként a hódmezővásárhelyi plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter indul.

Németh nem titkolta, hogy ebben a pénz is szerepet játszik. "A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot" - szavalta az Index tudósítása szerint.

Az Index szerint Németh megnyilatkozása nem váltott ki tetszést a hívek körében, akik tényleg nagyon nagy számban vettek részt a misén - sokan azért, hogy kifejezzék szolidaritásukat Márki-Zayjal. "A pap, aki beviszi a politika mocsarába a híveit, annak el kell viselnie a következményeket" - mondta például a lapnak a mise után egy ötgyerekes apa a templom előtt.

Maga Márki-Zay a mise után adott nyilatkozataiban elkeseredettségéről beszélt. "Végtelenül elszomorított és nagyon rosszul esett az, hogy a plébános atya, aki Almási István (az elhunyt polgármester) úr temetésén még a menetből kinyúlva kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze" - monda.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt