Nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a hódmezővásárhelyi plébános

POLITIKA
2018 január 14., 12:19

Ugyan nem is ő misézett, a vasárnapi istentisztelet végén Németh László hódmezővásárhelyi plébános is mikrofont ragadott, hogy a nagy számban egybegyűlt híveket a Fidesz támogatására buzdítsa a közelgő polgármester-választáson. Azon a választáson, amin a Fidesz jelöltjével szemben függetlenként a hódmezővásárhelyi plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter indul.

Németh nem titkolta, hogy ebben a pénz is szerepet játszik. "A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot" - szavalta az Index tudósítása szerint.

Az Index szerint Németh megnyilatkozása nem váltott ki tetszést a hívek körében, akik tényleg nagyon nagy számban vettek részt a misén - sokan azért, hogy kifejezzék szolidaritásukat Márki-Zayjal. "A pap, aki beviszi a politika mocsarába a híveit, annak el kell viselnie a következményeket" - mondta például a lapnak a mise után egy ötgyerekes apa a templom előtt.

link Forrás

Maga Márki-Zay a mise után adott nyilatkozataiban elkeseredettségéről beszélt. "Végtelenül elszomorított és nagyon rosszul esett az, hogy a plébános atya, aki Almási István (az elhunyt polgármester) úr temetésén még a menetből kinyúlva kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze" - monda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.