Orbán kezében az ÁSZ, hirdeti a Közös Ország transzparense

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Transzparenssel tiltakozott az ellenzéki pártok ellen indított számvevőszéki kampány ellen az Orbán-kormány leváltására szerveződött Közös Ország Mozgalom. A Clark Ádám téren, az Alagút tetejére kitűzött transzparens szerint Orbán kezében van az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék az elmúlt hetekben sorra büntette gazdálkodásuk miatt az ellenzéki pártokat, veszélybe sodorva azok választási kampányának finanszírozását. Azt, hogy milyen bizonyítékok alapján szabták ki a büntetéseket, és hogyan számolták ki azok összegét, az ÁSZ semmilyen felvilágosítást nem volt hajlandó kiadni - ellenben az ÁSZ ellen már indult vizsgálat amiatt, hogy nem sértette-e meg a vizsgálata során állampolgárok személyes adataikhoz fűződő jogát.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.