13 gyereküket éheztették és kínozták láncra verve a kaliforniai szülők, egyikük megszökött, és megmentette őket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hátborzongató történetről számolt be az ABC News: két szadista szülő összesen 13 gyermeküket tartotta láncra verve a San Bernardinótól alig 27 mérföldre, a kaliforniai Perris városában álló házukban. 

A nyomozás jelenleg is zajlik, de amit eddig tudni lehet, az már épp elég sokkoló: az 57 éves David Allen Turpin és felesége, a 49 éves Louise Anna Turpin valószínűleg éveken át kínozták saját gyermekeiket, akik közül többen már felnőttkorba léptek. A foglyul ejtett gyerekek közül a legfiatalabb 2, a legidősebb 29 éves. 

A nyomozás vasárnap hajnalban indult, miután az egyik 17 éves testvér el tudott szökni a fogságból, és a Muir Woods Roadon menekülve riasztotta a Riverside-i seriff irodáját. A hivatala dolgozóinak elmondása szerint a gyerek gyakorlatilag csont és bőr volt, amikor kapcsolatban léptek vele.

A rendőröket sokkolta amit a házhoz kiérkezve a helyszínen találtak. A gyerekek láncra verve feküdtek sötét, dohos szobákban, többségük teljesen alultáplált, ápolatlan volt. Heten már felnőttkorba léptek, 18 és 29 év között, a többiek fiatalkorúak, mindannyiukat kórházba szállították alapos kivizsgálásra, állapotuk stabilizálása után kikérdezték őket. Egyelőre nem tudni, melyikük pontosan mennyi időt töltött fogságban. 

Kikérdezték a szülőket is, akiket kínzással és gyermekveszélyeztetéssel vádolnak. A seriff hivatala szerint minden jel arra utal, hogy a szülők vér szerinti gyerekei voltak az áldozatok. (ABC

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.