Kovács Zoltán szerint az a baj a civilekkel, hogy ellenőrizni akarják a hatalmat

Több 444 videó?
Szeretném

Két ellentétes demokráciafelfogás miatt pattant ki a vita a magyar kormány és a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) között, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Financial Times-nak. A lap arról írt, hogy Üzbegisztántól Macedóniáig milyen támadások érték a Soros Györgyhöz köthető szervezetet. 

Kovács Zoltán azzal magyarázta, hogy a magyar kormány is beleszállt az OSF által támogatott szervezetekbe, mert „Mr Soros azt hiszi, hogy a civil társadalom feladata, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalmat”, pedig Kovács szerint csak a „választott képviselők politizálhatnak legitim módon”.

A nyomatékosság kedvéért Kovács elmondta azt is, hogy Sorost, a civil szervezeteket és a jogvédő csoportokat soha senki sem választotta meg. Ezért rossznak tartja, hogy mégis meg akarják határozni, milyen legyen a politika.

A cikkben megszólal Soros György is, aki úgy gondolja, hogy az ellen zajló támadások kiindulópontja: Oroszország. Szerinte Putyin azért nem kedveli őt, mert korábban támogatta Miheil Szaakasvili grúz miniszterelnököt.