Lemondott a Sinn Féin képviselője, aki a kingsmilli mészárlás évfordulóján egy Kingsmill márkájú, előrecsomagolt kenyeret egyensúlyozott a fején

Lemondott Barry McElduff, a Sinn Féin képviselője, miután ellentmondásos videót posztolt Twitterre a 42 évvel ezelőtti kingsmilli vérengzés évfordulóján. Az 1976-os merényletet, mely tíz protestáns életét követelte, az IRA követte el. Az Ír Köztársasági Hadsereg katonai milíciája az Armagh grófságbeli Kingsmills környékén végzett a textilgyári munkásokkal, ezért sokan párhozamot véltek felfedezni abban, hogy a felvételen McElduff Kingsmill márkájú kenyeret egyensúlyozott a fején, épp a merénylet évfordulóján.

Bár a politikus állítja, tette nem volt szándékos, megérti, hogy tweetje sokakat sérthetett, ezért lemondott - írja a BBC.

McElduff azt mondta, mélyen és szükségtelenül okozott fájdalmat a videóval mindazoknak, akik családtagjaikat veszítették el a merénylet során, ezt nagyon sajnálja, és elnézést kér az érintettektől.

Annak idején senkit nem ítéltek el az ügyben, de két évvel ezelőtt - főleg az áldozatok családtagjainak nyomására - újraindították a nyomozást, és megállapították,  hogy a merényletet a kettészakadt IRA egyik szárnya, az „ideiglenes” IRA követte el, és hogy a munkásokkal a vallásuk miatt végeztek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.