Akkora tüsszentést próbált visszatartani, hogy belerepedt a légcsöve

egészség
2018 január 16., 12:08
comments 134

Próbáltál valaha az orrod befogásával és a szád becsukásával visszatartani egy tüsszentést?

Nagyon rossz vége lehet.

Egy 34 éves brit férfi Leicester városban épp így akart megelőzni egy nagyobb tüsszentést. Ekkor éles fájdalmat érzett, majd nem tudott nyelni és beszélni.

Amikor orvoshoz ment, kiderült: a férfi megsérült a tüsszentés visszatartásakor, nem is akárhogy. Mivel a levegő máshol nem tudott távozni, egyszerűen elrepesztette a légcsövét. A röntgenfelvételen látszott, hogy a levegő egy törésen keresztül távozik a légcsőből.

A férfi egy hétig volt kórházban, egy csővel etették. Az orvosok szerint nagyon ritka, hogy egy visszatartott tüsszentés ilyen sérülést okozzon, de akkor sem érdemes ezt csinálni, mert fülkárosodást is okozhat. Inkább tüsszentsen mindenki, amikor kell, de azért tegyen valamit a szája elé. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.