Felfüggesztették a védőt megrugó majd kiállító francia bírót

A Francia Labdarúgó-Szövetség későbbi, végleges döntéséig felfüggesztette az elsőosztályban bíráskodó Tony Chapron játékvezetőt, aki valószínűleg örökre beírta magát a futball történelemkönyvébe, mint az első profi bíró, aki előbb megrúgott, majd kiállított egy játékost a Nantes és a Paris Saint-Germain bajnokiján.

A hazai kanárik játékosa, Diego Carlos volt a szenvedő fél, aki a nagy rohanásban beleakadt a játékvezetőbe, mire a ő földön bukdácsolva előbb sípcsonton rúgta, majd második sárga lappal kiállította a védőt.

A szövetség döntése értelmében Chapron már a szerdai Angers és Troyes közti meccsen sem fújhat már sípot, noha eredetileg őt jelölték ki arra a találkozóra. A bírónak meg kell jelennie a fegyelmi bizottság előtt. 

Ez önmagában unikális alkalom lesz, mivel a fegyelmi bizottság jellemzően játékosok sorsáról dönt, most viszont játékvezető eltiltásáról rendelkezhetnek. A Nantes elnöke, Waldemar Kita szerint a bíró példás 6 hónapos büntetést érdemel. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.