Felfüggesztették a védőt megrugó majd kiállító francia bírót

foci
2018 január 15., 23:06
link Forrás

A Francia Labdarúgó-Szövetség későbbi, végleges döntéséig felfüggesztette az elsőosztályban bíráskodó Tony Chapron játékvezetőt, aki valószínűleg örökre beírta magát a futball történelemkönyvébe, mint az első profi bíró, aki előbb megrúgott, majd kiállított egy játékost a Nantes és a Paris Saint-Germain bajnokiján.

A hazai kanárik játékosa, Diego Carlos volt a szenvedő fél, aki a nagy rohanásban beleakadt a játékvezetőbe, mire a ő földön bukdácsolva előbb sípcsonton rúgta, majd második sárga lappal kiállította a védőt.

A szövetség döntése értelmében Chapron már a szerdai Angers és Troyes közti meccsen sem fújhat már sípot, noha eredetileg őt jelölték ki arra a találkozóra. A bírónak meg kell jelennie a fegyelmi bizottság előtt. 

Ez önmagában unikális alkalom lesz, mivel a fegyelmi bizottság jellemzően játékosok sorsáról dönt, most viszont játékvezető eltiltásáról rendelkezhetnek. A Nantes elnöke, Waldemar Kita szerint a bíró példás 6 hónapos büntetést érdemel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.