Három évre ítélték a nőt, aki megharapott egy kamasz fiút, majd elvette a telefonját

bűnügy
2018 január 16., 08:23
comments 132

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 20 éves nő egy hónappal ezelőtt egy 14 éves fiútól azzal az ürüggyel kérte el a telefonját, hogy szeretne azon felhívni valakit, majd amikor a kiskorú sértett megpróbálta azt visszakérni, megtámadta őt. Az ügyészi indítvány alapján a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A nő tavaly december 15-én délután a Kálvin téri metróaluljáróban odament a kiskorú sértetthez, akitől pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Ezalatt a Ráday utcáig sétáltak, ahol a terhelt azt kérte a fiútól, hogy adja kölcsön neki a telefonját addig, amíg azon felhív valakit. A sértett ebbe csak úgy egyezett bele, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál. A vádlott azonban a sértett akarata ellenére kivette a kezéből a telefont, amit a kiskorú többször megpróbált visszakérni. Mivel a nő ennek ellenére nem adta vissza a készüléket, a sértett megpróbálta azt visszavenni, ekkor azonban

a vádlott megharapta a kiskorú egyik ujját, majd kirántotta a telefont a kezéből. Ezután a készüléket a válltáskájába tette, és azzal elindult.

A sértett továbbra is vissza akarta venni a telefonját, ezért egy ideig még követte a nőt, aki ekkor emelt hangon közölte vele, hogy az az ő telefonja, majd megkérdezte a sértettől, hogy azt akarja-e, hogy megverjék. A kiskorú ezután már nem merte tovább követni a terheltet - írja a közlemény.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség - a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság által teljesített gyors és szakszerű nyomozás eredményeként - a nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, ahol 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, valamint 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

 Az ítélet nem jogerős; az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A nő addig előzetesben marad.

Tegnap írtunk róla, hogy 9 éves kisfiútól raboltak mobilt Miskolcon.

(A címlapi kép illusztráció.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.