Kósa Lajos: Édesanyám nem strómanja senkinek sem

Az Index csípte el sajtótájékoztatón Kósa Lajos minisztert, aki mostanában azzal került be a hírekbe, hogy jó időben vásárolt sertéstelepet 82 éves nyugdíjas óvónő édesanyja, egyből nyert is 123 milliót telepfejlesztésre.

Kósa az ezzel kapcsolatos kérdésre azonnal elmondta, hogy magánemberek ügyeire nem kíván válaszolni. Majd hozzátette, hogy ha minden politikus minden családtagjáról köteles lenne nyilatkozni, akkor ő is megtenné ezt. 

Kósa elmondta azt is, hogy nem tart attól, hogy ez az ügy árthat a Fidesz megítélésének, mivel inkább annak kéne örülni, hogy van olyasmi, hogy emberek vállalkozással munkahelyet teremtenek és értéket állítanak elő. 

Arra a kérdésre, hogy nem magától értetődő olvasat, hogy a miniszter édesanyja egy stróman, Kósa elmondta, hogy nem, édesanyja nem strómanja senkinek sem, szülei a rendszerváltás után visszaigényelt 30 hektáron gazdálkodnak több mint 25 éve, és nem meglepő, hogy közben mezőgazdasági vállalkozásnak is tagjai lettek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.