Kósa Lajos: Édesanyám nem strómanja senkinek sem

POLITIKA
2018 január 16., 16:43
comments 340

Az Index csípte el sajtótájékoztatón Kósa Lajos minisztert, aki mostanában azzal került be a hírekbe, hogy jó időben vásárolt sertéstelepet 82 éves nyugdíjas óvónő édesanyja, egyből nyert is 123 milliót telepfejlesztésre.

Kósa az ezzel kapcsolatos kérdésre azonnal elmondta, hogy magánemberek ügyeire nem kíván válaszolni. Majd hozzátette, hogy ha minden politikus minden családtagjáról köteles lenne nyilatkozni, akkor ő is megtenné ezt. 

Kósa elmondta azt is, hogy nem tart attól, hogy ez az ügy árthat a Fidesz megítélésének, mivel inkább annak kéne örülni, hogy van olyasmi, hogy emberek vállalkozással munkahelyet teremtenek és értéket állítanak elő. 

Arra a kérdésre, hogy nem magától értetődő olvasat, hogy a miniszter édesanyja egy stróman, Kósa elmondta, hogy nem, édesanyja nem strómanja senkinek sem, szülei a rendszerváltás után visszaigényelt 30 hektáron gazdálkodnak több mint 25 éve, és nem meglepő, hogy közben mezőgazdasági vállalkozásnak is tagjai lettek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.