Kósa Lajos: Édesanyám nem strómanja senkinek sem

Az Index csípte el sajtótájékoztatón Kósa Lajos minisztert, aki mostanában azzal került be a hírekbe, hogy jó időben vásárolt sertéstelepet 82 éves nyugdíjas óvónő édesanyja, egyből nyert is 123 milliót telepfejlesztésre.

Kósa az ezzel kapcsolatos kérdésre azonnal elmondta, hogy magánemberek ügyeire nem kíván válaszolni. Majd hozzátette, hogy ha minden politikus minden családtagjáról köteles lenne nyilatkozni, akkor ő is megtenné ezt. 

Kósa elmondta azt is, hogy nem tart attól, hogy ez az ügy árthat a Fidesz megítélésének, mivel inkább annak kéne örülni, hogy van olyasmi, hogy emberek vállalkozással munkahelyet teremtenek és értéket állítanak elő. 

Arra a kérdésre, hogy nem magától értetődő olvasat, hogy a miniszter édesanyja egy stróman, Kósa elmondta, hogy nem, édesanyja nem strómanja senkinek sem, szülei a rendszerváltás után visszaigényelt 30 hektáron gazdálkodnak több mint 25 éve, és nem meglepő, hogy közben mezőgazdasági vállalkozásnak is tagjai lettek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.