Megölték a venezuelai felkelőt, aki korábban lopott helikopterről lőtte a belügyminisztérium épületét

külföld
2018 január 16., 20:32
comments 116

Végeztek Oscar Pérez rendőrségi helikopterpilótából lett venezuelai felkelő vezérrel a dél-amerikai állam biztonsági erői, amikor lövöldözés tört ki az embereivel El Junquito településén - jelentette be kedden Néstor Reverol venezuelai belügyi és igazságügyi miniszter.

A tárcavezető azt hangoztatta, hogy a 36 éves férfi egy terrorsejtet vezetett, amelynek célja a venezuelai közrend megingatása volt.

Oscar Pérez 2017 nyarán
photo_camera Oscar Pérez 2017 nyarán Fotó: INAKI ZUGASTI/AFP

A hétfőn egy Caracas közelében fekvő településen zajlott lövöldözésben kormányzati közlések szerint két rendőr és több felkelő is életét vesztette, öt lázadót pedig őrizetbe vettek.

Az El Universal című lap úgy tudja, hogy kilencen haltak meg, köztük Pérez. A caracasi vezetés, amely "fanatikus, szélsőséges terroristának" minősítette korábban a férfit, nem kommentálta ezt a sajtójelentést.

Perez után több mint hat hónapja hajtóvadászatot indítottak, az Instagramon az előző nap közzétett drámai videófelvételeken véres arccal azt állította, hogy az őket ostromló biztonsági erők nem akarják élve elfogni. A venezuelai védelmi minisztérium viszont azt bizonygatta, hogy a rendvédelmi erőket akkor támadták meg, amikor a felkelőket rá akarták beszélni arra, hogy adják meg magukat.

Oscar Pérezt, aki korábban akciófilmek sztárja volt, és a közösségi médiában önmagát egy James Bondhoz vagy Rambóhoz hasonló figuraként jelenítette meg, azzal vádolták, hogy tavaly júniusban ellopott egy helikoptert, amellyel Caracas belvárosa fölé repült, ahol gránátokat dobott a bíróság székházára és lövéseket adott le a belügyminisztérium épületére is. Decemberben pedig állítólag betört a nemzeti gárda egyik épületébe, ahonnan fegyvereket lopott. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.