Mészáros Lőrinc egy állami gigatendernek csak a felét tudta elvinni

Részben Mészáros Lőrinc cége építheti a központi forgalomirányító rendszert a Pusztaszabolcs–Dombóvár vonalszakaszon, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A beruházást európai uniós alapokból finanszírozzák. 

Fotó: botost/444.hu

A felcsúti közpénzlegenda cége, az R-Kord Kft. is tagja annak a konzorciumnak, amelyiknek sikerült megfelelnie a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) kiírásának.

Mészáros Lőrinc cége és a vele együtt induló Prolan Irányítástechnikai Zrt. 7,36 milliárd forintért kapta meg a megbízást. Ez pedig 760 millióval drágább, mint amennyire az állami megbízó eredetileg gondolt.

A beruházás második felének a Prolan egyedül vág neki

A 14,05 milliárd összértékű kiírás második résztét a budakeszi székhelyű Prolan Irányítástechnikai Zrt. már egyedül vitte el. A Rákos–Újszász–Szolnok vonalszakaszon 6,69 milliárd forinttért építheti ki a központi forgalomirányító rendszert. Ez összeg is 990 millióval magasabb az eredetileg becsült összegnél. A Prolan Irányítástechnikai Zrt. vezérigazgatója Mráz Dániel Emánuel, a Nézőpont Intézet vezetőjének, Mráz Ágoston Sámuelnek a bátyja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.