Riasztották egy japán város lakóit, mert halálos mérgű hal került forgalomba

Fugu

Egy japán városban be kellett vetni a lakossági riasztórendszert, miután mérgező gömbhal került forgalomba.

Gamagori város egy szupermarketjében adtak el öt fugu halat anélkül, hogy eltávolították volna a máját, ami halálos mérget tartalmaz. Az ötből hármat már megtaláltak, de kettő még forgalomban van. Ezért értesítették a lakosságot, hogy senki ne egyen fugu halat.

A fugu Japán egyik legdrágább téli ételkülönlegessége, de a hal bőre és belső szervei mérgezőek, ezért speciális szaktudást igényel a kezelésük. A séfek csak külön engedéllyel foglalkozhatnak fuguval, de így is minden éven többen meghalnak a mérgüktől Japánban. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.