Szenvedélyes közleményben írta meg a négyszeres olimpiai bajnok tornász, hogy őt is zaklatták, de nem hagyja, hogy ez megtörje

2018 január 16., kedd 8:36
83

Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász előállt:

őt is zaklatta szexuálisan Larry Nassar csapatorvos.

Biles, aki a riói olimpia egyik sztárja volt, azt írta, nem engedi, hogy Nassar ellopja tőle a sport szeretetét és az örömöt.

„Tudom, hogy ezek a szörnyű élmények nem határoznak meg engem, mert sokkal több vagyok ennél” - írta a Biles.

„A legtöbben úgy ismernek engem, mint boldog, sokat nevető, energikus lányt. De az utóbbi időben éreztem, hogy baj van, és minél inkább próbáltam elnyomni ezt a hangot a fejemben, annál hangosabb lett. De többé nem félek elmondani a történetemet.”

Simone Biles Fotó: Tim Warner/AFP

„Túl sokáig kérdeztem magamtól: Túl naiv voltam? Az én hibám volt? De most már tudom a választ. Nem, nem az én hibám volt, és nem kell nekem viselni a terhet azért, ami Nasser és a szövetség bűne.”

„Hihetetlenül nehéz visszatérni ugyanabba a tornaterembe, ahol a zaklatásokat átéltem, de itt kell gyakorolnom, hogy megvalósítsam az álmomat, és Tokióban is versenyezhessek.”

„Megígértem magamnak, hogy a történetem sokkal többről fog szólni ennél az ügynél, és mindenkinek megígérhetem, hogy soha nem adom fel.”

„Túlságosan szeretem a sportot, és soha nem voltam olyan, aki feladja. Nem hagyom, hogy egyetlen ember, és azok, akik lehetővé tették számára, hogy megtegye ezeket a dolgokat, ellopják tőlem az örömöt és ezt a szeretetet.”

„Meg kell tudununk, hogy mehetett ez ilyen sokáig, és biztosítanunk kell, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen.”

Larry Nassar, az amerikai tornaválogatott egykori, pedofília miatt hatvan év börtönre ítélt csapatorvosa az ítélethirdetés után. Fotó: JEFF KOWALSKY/AFP

Biles előtt már más olimpiai bajnok tornászok (Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney) is beszámoltak Nassar zaklatásáról, összesen pedig legalább 125-en vádolják őt. Larry Nassar amerikai sportorvos több mint húsz éven át dolgozott a tornaszövetségnek.

Nassart decemberben összesen hatvan év börtönre ítélték gyerekpornó-képek miatt, és elismerte azt is, hogy zaklatott sportolókat, de ezekben az ügyekben csak később születik ítélet. Decemberben az is kiderült, a tornaszövetsége 1,25 millió dolláros (329 millió forintos) hallgatási pénzt fizetett McKayla Maroneynek, hogy ne nyilatkozzon az őt ért szexuális zaklatásokról. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt