A kormány bejelentette a STOP SOROS-törvénycsomagot

politika
2018 január 17., 12:39
comments 682

A kormány korábban elutasította az illegális migrációt, ezt a Nemzeti Konzultáció megerősítette, ez azonban mégis kevés, jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében. 

A kormány szeretné egy törvénycsomaggal elérni, hogy ne szülessen meglepetés, 

tette hozzá. A csomag három törvényből áll:

  1. Az illegális migráció támogatásában résztvevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezik, mondta Pintér. A bíróságok felé leadott adatok transzparensek lesznek, ígérte.
  2. Azok a szervezetek, amik külföldről kapnak pénzt, akár magánszemélytől, akár szervezettől, és az több mint a Magyarországról összeszedett pénz, akkor a külföldről érkező összeg után illetéket kell majd fizetniük. Ennek mértéke 25 százalék, mondta Pintér.
  3. A kormány bevezeti az „idegenrendészeti távoltartást”, mivel nem csak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket, indokolta a döntést a belügyminiszter. 

A 444 kérdésére válaszolva Pintér Sándor kijelentette: 

Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben az "idegenrendészeti távoltartás" intézményét.

Azt, hogy melyik szervezetek végeznek ilyen tevékenységet, a szervezetek önbevallása fogja eldönteni, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

link Forrás

Ha mégsem vallaná be egy szervezet, hogy illegális migrációt támogató tevékenységet folytat, de az ügyészség mégis megállapítja róla ezt, akkor a bírósághoz fordulhat, ami bírságot állapíthat meg, válaszolta újságírói kérdésre Pintér.

"Az állampolgári elvárás. Ezt várták tőlünk az emberek,"

indokolta a belügyminiszter a szerdán bemutatott törvénycsomagot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.