A kormány bejelentette a STOP SOROS-törvénycsomagot

A kormány korábban elutasította az illegális migrációt, ezt a Nemzeti Konzultáció megerősítette, ez azonban mégis kevés, jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében. 

A kormány szeretné egy törvénycsomaggal elérni, hogy ne szülessen meglepetés, 

tette hozzá. A csomag három törvényből áll:

  1. Az illegális migráció támogatásában résztvevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezik, mondta Pintér. A bíróságok felé leadott adatok transzparensek lesznek, ígérte.
  2. Azok a szervezetek, amik külföldről kapnak pénzt, akár magánszemélytől, akár szervezettől, és az több mint a Magyarországról összeszedett pénz, akkor a külföldről érkező összeg után illetéket kell majd fizetniük. Ennek mértéke 25 százalék, mondta Pintér.
  3. A kormány bevezeti az „idegenrendészeti távoltartást”, mivel nem csak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket, indokolta a döntést a belügyminiszter. 

A 444 kérdésére válaszolva Pintér Sándor kijelentette: 

Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben az "idegenrendészeti távoltartás" intézményét.

Azt, hogy melyik szervezetek végeznek ilyen tevékenységet, a szervezetek önbevallása fogja eldönteni, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Ha mégsem vallaná be egy szervezet, hogy illegális migrációt támogató tevékenységet folytat, de az ügyészség mégis megállapítja róla ezt, akkor a bírósághoz fordulhat, ami bírságot állapíthat meg, válaszolta újságírói kérdésre Pintér.

"Az állampolgári elvárás. Ezt várták tőlünk az emberek,"

indokolta a belügyminiszter a szerdán bemutatott törvénycsomagot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.